13 ŞUBAT BOYKOTU VE EYLEMLERİNDE İZMİR ŞUBE YÖNETİCİLERİMİZE VE ÜYELERİMİZE YAPILAN SALDIRILARI KINIYORUZ!

Basına ve Kamuoyuna

GÖZALTILAR DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR!

Bugün yurt genelinde başta Alevi örgütleri olmak üzere, Birleşik Haziran Hareketi, bir çok Siyasi Parti, Sendika ve Demokratik Kitle Örgütü tarafından zorunlu din dersine karşı gerçekleştirilen bilimsel laik eğitim için boykot ve eylemlerde birçok ilde Güvenlik Kuvvetleri halka azgınca saldırmıştır. Bu saldırılarda bir çok insanımız gözaltına alınmıştır.

İzmir’de üyelerimi10942574_10152258957274567_2743008771789155121_oz Av.İmdat Ataş ve Av. Halil Dönmez eylemde; Şube Sekreterimiz Av. Serdar Gültekin, Şube üyelerimiz Av. Emel Diril ve Av. Mehmet Baran Selanik gözaltı takibi için gittikleri İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Konak Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde darp edilerek gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan üyelerimizi görmek için giden avukatlar da Güvenlik Şube’nin içinden darp edilerek dışarı atılmışlardır. Avukatların, gözaltındaki avukat arkadaşlarla görüşmesi, binanın içine alınmayarak uzun süre fiilen engellenmiştir.

Üyemiz Av. Erdoğan Akdoğdu ise polisin saldırısı sonucu gözünden yaralanmış, göz retinasında kanama meydana gelmiştir.

Gözaltındaki avukatlarımız 18.40 itibariyle serbest bırakılmıştır.

Siyasal İktidara burdan bir kez daha sesleniyoruz:
Zorunlu din dersinin kaldırılması gibi halkı ve meşru bir talebi saldırılarla bastıramazsınız. ÇHD olarak halkın meşru taleplerinin yanındayız. Gözaltıların takipçisiyiz.

Üyelerimize uyguladığınız şiddetin ve gözaltının takipçisi olacağız!
Hesabını soracağız!

Baskılar bizi yıldıramaz!